Sposób przygotowania

1) Osobno stopić jasną i ciemną czekoladę, każdą łamiąc do małego garnuszka, ten wkładając do większego z gorącą wodą i podgrzewając, aż czekolada zrobi się płynna. Przygotować niewielki kwadratowy lub prostokątny pojemnik- wśród tych, których używamy w kuchni na pewno znajdzie się coś odpowiedniego. Wykładać do niego na przemian po łyżce jasnej i ciemnej czekolady. Odstawić do zastygnięcia. Kiedy masa zastygnie, ale jeszcze całkiem nie stwardnieje, pokroić w kostki, ale nie wyjmować jeszcze z pojemnika. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Kiedy czekolada będzie już twarda, pojemnik zanurzyć na chwileczkę w goracej wodzie, odwrócić dnem do góry i teraz już tylko cieszyć się smakiem wyśmienitych łaciatych kosteczek i świadomością własnoręcznego ich wykonania:)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !