Sposób przygotowania

Grzyby zalewamy 750 ml wody i moczymy przez około 2 godziny. Tak przygotowane grzyby gotujemy razem z cebula. Gdy grzyby beda juz miekkie sciagamy je z ognia. Wywar cedzimy, grzybki miksuje w blenderze, a cebuli sie pozbywam bo juz nadala smaczek:) Z maki i masla przygotowujemy zasmazke i dodajemy do tego wywar i gotujemy. Nastepnie dodajemy do tego zmiksowane grzybki, doprawiamy do smaku sola i pieprzem i podajemy w sosjerce przyozdobionej natka pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    mhmmmm, aż mi w domu zapachniało :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    dzis zrobie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !