Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z suszonych grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
natka pietruszki
grzyby suszone 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z suszonych grzybów

Grzyby zalewamy 750 ml wody i moczymy przez około 2 godziny. Tak przygotowane grzyby gotujemy razem z cebula. Gdy grzyby beda juz miekkie sciagamy je z ognia. Wywar cedzimy, grzybki miksuje w blenderze, a cebuli sie pozbywam bo juz nadala smaczek:) Z maki i masla przygotowujemy zasmazke i dodajemy do tego wywar i gotujemy. Nastepnie dodajemy do tego zmiksowane grzybki, doprawiamy do smaku sola i pieprzem i podajemy w sosjerce przyozdobionej natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 09.09.2011 12:55
dzis zrobie
patusia 08.09.2011 23:55
mhmmmm, aż mi w domu zapachniało :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak