Sposób przygotowania

Z umytej i przekrojonej cukinii, usuwam gniazda nasienne i ścieram ją na tarce jarzynowej.
Cebulę kroję w bardzo drobną kostkę.

Na rozgrzanej patelni topię masło, dodaję pokrojoną cebulę, szczyptę cukru i smażę przez moment. Następnie dodaję tartą cukinię i mieszając smażę 2 minuty.

Dodaję mascarpone i pokruszony ser feta, doprawiam do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem i solą morską. Patelnie z cukinią zdejmuję z ognia i energicznie mieszam, aby powstały sos nabrał kremowej konsystencji i dobrze połączył się z cukinią. Dodaję listki świeżego tymianku i mieszam.

Podaję z kopytkami, posypany listkami świeżego tymianku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Smakowite :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Muszę to wypróbować i to koniecznie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Uwielbiam cukinię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    fajny pomysł, musze kiedys wypróbowac :)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Chcę spróbować póki mam jeszcze cukinie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    Super, dużo już fajnych przepisów z cukinią przetestowałam ale sosu jeszcze nie - koniecznie do zrobienia !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    to coś dla mnie-lubię cukinię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Ciekawa propozycja;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wygląda ładnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetnie brzmi,takiego nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !