Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
margaryna 250 g
cukier 1 szklanka
jaja 4 szt
owoce kandyzowane 15 dag
rodzynki 10 dag
spirytusu 1 łyżeczka
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Rodzynki namoczyć w letniej wodzie.Utrzeć masło z cukrem i odrobiną soli,dodać jajka i dalej ubijać przez kilka minut.Cały czas ucierając dodawać porcjami przesianą mąkę.Gdy masa stanie się jednolita,dodać proszek do pieczenia,rodzynki,owoce kandyzowane i spirytus.Ciasto przełożyć do formy i piec ok 40-45min w 200C na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 22.11.2011 19:58
bardzo lubie
Grazyna0211 15.09.2011 10:37
pyszne jest takie ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak