Sposób przygotowania

Marchew obieram i kroję w kostkę wielkości ok.1cm. Gotuję w osolonej wodzie (ilość wody to ok. 1cm nad powierzchnią marchwi) ok. 15 minut. Następnie dodaje mrożony groszek i gotuję do miękkości marchewki.
Przygotowuję zasmażkę: roztapiam na patelni masło i dodaję mąkę. Mieszam rozprowadzając wszelkie grudki i wlewam do marchwi z groszkiem. Ciągle mieszając doprowadzam do wrzenia.
Podaję na gorąco do obiadu zamiast surówki czy sałatki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    ojj nie przepadam
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Nie wszystko trzeba lubić :) W moim domu często jadało się marchewkę z groszkiem bez groszku, bo nie wszystkim smakował :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    akurat dziś miałam na obiad, uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !