Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane pulpeciki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone z szynki 0,5 kg
koperek
mąka
jajko 1 szt
sól, pieprz
przyprawa uniwersalna
por, seler
marchew
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane pulpeciki

bułkę wcześniej namaczamy w wodzie, odciśnięta i rozdrobnioną bułkę mieszamy z mięsem, dodajemy jajko i przyprawy. Przygotowujemy wywar na kostce rosołowej i gdy się zagotuje to wkładamy uformowane i otoczone w mące pulpeciki. Gdy wypłyną do góry dodajemy śmietanę i mąkę zmieszaną z zimną wodą. Na koniec posypujemy natką koperku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 04.08.2011 23:12
uwielbiam takie pulpeciki
bejciu24 03.04.2011 12:06
lubię takie
Jolanta40 11.03.2011 08:45
moje dzieci uwielbiają takie pulpeciki :)
Sarenka 11.03.2011 00:22
Uwielbiam!
Koper 20.02.2011 15:41
bardzo fajne
Anita21 21.09.2010 07:17
fajne nie tylko dla dzieci :)
IZABELA29 07.08.2010 09:20
pyszności na talerzu
kakiaa 17.07.2010 11:26
W sam raz na niedzielny obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak