Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane pietruszką i prażonym boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
majonez 3 łyżki
bazylia świeża do smaku
pietruszka świeża do smaku
boczek 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane pietruszką i prażonym boczkiem

Plasterki boczku wstawiamy do kombiwaru lub piekarnika na 200 st. na 10 min. Jajka gotujemy na twardo, kroimy na połowki i wycigamy żółtka, bazylie i pietruszkę siekamy na drobno, żółtka mieszamy z pietruszką bazylią i majonezem (mozna zmiksować) na papke, tym faszerujemy i dekorujemy sprażonym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak