Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta twarogowo-paprykowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone papryki 2 szt
oliwy z oliwek 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
czerwonej cebuli 1/2
tabasco
sól
pieprz
twaróg 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta twarogowo-paprykowa

Z papryki usunąć gniazda nasienne,płuczemy i osuszamy,układamy na blasze,posmarować oliwą.Piec 10min w piekarniku nagrzanym do 175C.Upieczone papryki przełożyć na 10 min do foliowego worka,obrać ze skórki ,drobno pokroić.Cebulę i czosnek obrać, posiekać.Twaróg zemleć,połączyć z rozdrobnionymi paprykami,cebulą i czosnkiem.Pastę doprawić kilkoma kroplami tabasco oraz solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 11.12.2011 19:42
pyszna musi być
Barbara/zuza22_85 24.11.2011 17:54
super
Aneta2604 11.11.2011 13:35
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak