Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nerki cielęce w marynacie curry

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie kilka ziaren
sól
pieprz
oliwa 4 łyżki
Musztarda miodowa Prymat 2 łyżki
curry ostre 1 łyżka
bulion warzywny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: nerki cielęce w marynacie curry

Nerki dokładnie myjemy przecinamy je wzdłuż na pół wkładamy do pół litra wrzątku w której została rozpuszczona kostka warzywna,dodajemy listek laurowy i ziele angielskie sól i pieprz,i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu pół godziny i odstawiamy do ostygnięcia.W małym naczyniu robimy marynatę z oliwy musztardy i curry.Dokładnie smarujemy nerki najlepiej pędzelkiem i pieczemy na tackach pamiętając o obracaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 08.06.2012 09:50
ojjj ja chyba nie zjadłabym :)
Krystyna32 08.11.2011 16:41
fajne
Krystyna32 08.11.2011 16:41
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak