Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KISIEL MALINOWY BABCI !

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 KG
woda 1 LITR
cukier 200 G
cukier waniliowy 1 ŁYŻECZKA

Przepis i sposób przygotowania na: KISIEL MALINOWY BABCI !

MALINY ZALEWAMY WODĄ Z DODATKIEM CUKRU I CUKRU WANILIOWEGO. GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU AŻ WSZYSTKO CAŁKOWICIE SIĘ ROZGOTUJE. TAK UZYSKANĄ MASĘ PRZECIERAMY PRZEZ SITKO PONOWNIE PODGRZEWAMY NA MAŁYM OGNIU AŻ KISIEL BĘDZIE GĘSTY. KISIEL JEST BARDZO ZDROWY I CO NAJWAŻNIEJSZE BEZ KONSERWANTÓW !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 29.03.2013 00:06
A nie zagęszczasz go mąką ziemniaczaną?
Botwinka 27.12.2012 19:29
super
kasiek 20.12.2012 22:11
pyszności
m1monika 02.07.2012 21:58
pyszny!!!
kuklik 19.03.2012 09:05
deserek co się zowie
Lidia6 27.12.2011 14:45
prosto i smacznie
Ewelina38 04.11.2011 12:39
super, taki domowy :)
Magdalena1110 07.10.2011 08:42
super deserek
Katarzyna/kate1980 23.09.2011 20:10
super
Robert10 10.09.2011 19:08
dzieci go uwielbiają
irenka 10.09.2011 17:07
pyszny deser
aniapetr 10.09.2011 13:01
szybkie i proste danie na zdrowy deser, takie lubię
aacaac 10.09.2011 07:55
fajne
dianix 09.09.2011 20:01
i odbry na pzreziebienia;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak