Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

halibut z zielonym sosem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z halibuta 1 kg
bazylia świeża 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz
cukier szczypta
anchois
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: halibut z zielonym sosem

Filety myjemy i osuszamy doprawiamy solą i pieprzem i smarujemy oliwą.Wkładamy do koszyczków aby można je było łatwo obrócić i pieczemy na grillu.Przed podaniem polewamy sosem powstałym ze zmiksowania natki pietruszki,bazylii czosnku,filetów anchois,soku z cytryny,oliwy,pieprzu szczypty soli i cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 12.09.2011 07:28
Fajny pomysł na grillowaną rybę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak