Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby duszone do słoików

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne
woda
sól

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby duszone do słoików

grzyby oczyścić opłukać i pokroić następnie sparzyć wrzątkiem,odcedzić włożyć do naczynia wlać odrobinę wody osolić i dusić ok.20min.wkładać do słoików lub weków dodać kilka ziaren pieprzu i liść laurowy szczelnie zamknąć i zagotować ok.50min.od zagotowania się wody,następnego dnia ponownie zagotować trochę krócej ok.30min. aby zabić drobnoustroje które mogły się rozwinąć podczas pierwszego gotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 09.09.2011 22:35
Super moja mama robiła podobnie.
mirosława4 08.09.2011 22:54
tak
SmacznaPyza 08.09.2011 22:47
czy wszystkie gatunki grzybów robisz tak samo?
halinka1011 08.09.2011 20:19
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak