Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 600 gr
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
koncentrat pomidorowy
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

Rybę rozmrozić, lekko posolić i usmażyć. Odłożyć w ciepłe miejsce.Jarzynę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa wrzucić na rozgrzany olej. Podsmażyć, dodać odrobinę wody i dusić na małym ogniu dodając ziele angielskie. Doprawić do smaku koncentratem cukrem, solą i pieprzem. Dusić do momentu odparowania wody (ma jej zostać niewiele). Tak przygotowaną jarzyną przykryć wcześniej usmażoną rybę.Podawać na zimno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 05.09.2013 09:30
smaczna rybka
pajbek 13.06.2013 19:09
Super rybka :-)
Elżbieta17 19.06.2012 09:57
uwielbiam:)
IKrakowianka 14.05.2012 17:25
bardzo lubię rybę w tej postaci
Betka 12.05.2012 20:44
moja ulubiona na wigilijnym stole;))
Izabela/bella81 14.12.2011 15:09
pyszności
Grażyna13 14.12.2011 09:13
Smakowita !
Grazyna0211 13.10.2011 10:24
pycha!
Angelika10 27.09.2011 19:35
Wspaniała ryba.
teresa18 23.09.2011 22:13
wysmienita
magical66 22.09.2011 18:58
jest pyszna
misia53 16.09.2011 23:35
ja też bardzo lubię
Natalia/tubisiek 16.09.2011 18:30
bardzo smaczna :)
IZABELA29 16.09.2011 10:07
ja także
ben-ka 15.09.2011 08:52
lubię taką rybkę:)
IZABELA29 11.09.2011 09:07
pyszne polacam
halinka1011 08.09.2011 22:18
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak