Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cegiełka czekoladowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukru 20 dag
orzechów włoskich 20 dag
masła 15 dag
czekolady 10 dag
mąki 5 dag
jajko 3 szt
proszku do pieczenia 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cegiełka czekoladowa

Orzechy kruszymy.Oddzielamy białka od żółtek, rozpuszczamy czekoladę z odrobiną wody. Piec nagrzewamy do 180 stopni. Masło mieszamy z cukrem do uzyskania gładkiej masy, dodajemy żółtka, mąkę, czekoladę i orzechy. Białka ubijamy, łączymy z masą, dodajemy proszek do pieczenia. Całość wylewamy do blaszki. Wstawiamy do piekarnika na 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak