Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 4 szklanki
żółtko jajek 3
margaryna 3/4
cukier 1 szklanka
śmietana 12% 3 łyżeczki
cukier waniliowy 1
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 10

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka

Mąkę z margaryną posiekać nożem. Żółtka, cukier i cukier waniliowy roztrzepać ze śmietaną. Do mąki dodać resztę składników i wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki na pół godziny. Jabłka obrać i zetrzeć. Połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć na formie. Na to kładziemy jabłka. Przykrywamy resztą ciasta. Nakłuwamy wierzch widelcem. Piec w temperaturze 200 stopni przez 25 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 03.05.2012 15:04
dobre ciasto
jasiek 03.05.2012 15:04
dobre ciasto
jasiek 03.05.2012 15:04
dobre ciasto
ajres 16.01.2012 19:33
smaczne ciasto
gosia561 05.01.2012 16:34
nie lubię
ladymoon
ladymoon 21.12.2011 15:19
rewelacja
Justyna37 01.12.2011 14:07
Pyszna
Elżbieta17 30.11.2011 11:32
pyszny deser:)
aniapetr 03.11.2011 10:54
najlepsze ciasto
joanna77 27.10.2011 13:25
ja również!
Marlena/Kinia 25.10.2011 14:08
uwielbiam szarlotkę
czeresnie 18.10.2011 15:51
pyschotka do kawusi:)
Rybciia 25.09.2011 10:31
robię podobną;)
Teresa19 23.09.2011 18:53
pyszne
krystyna24 16.09.2011 14:54
pycha
smakowita 15.09.2011 11:13
lubię ciacha z jabłkami
ziutula
ziutula 13.09.2011 14:19
pyszności...
dianix 12.09.2011 11:28
szarlotkę to chyba każdy lubi
halina17 08.09.2011 19:12
lubię szarlotkę
Magdalena67 08.09.2011 18:28
zapomniałam napisać, że wierzch można delikatnie posmarować białkiem tuż przed wstawieniem do piekarnika

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak