Sposób przygotowania

Mąkę z margaryną posiekać nożem. Żółtka, cukier i cukier waniliowy roztrzepać ze śmietaną. Do mąki dodać resztę składników i wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki na pół godziny. Jabłka obrać i zetrzeć. Połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć na formie. Na to kładziemy jabłka. Przykrywamy resztą ciasta. Nakłuwamy wierzch widelcem. Piec w temperaturze 200 stopni przez 25 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    zapomniałam napisać, że wierzch można delikatnie posmarować białkiem tuż przed wstawieniem do piekarnika
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    lubię szarlotkę
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    szarlotkę to chyba każdy lubi
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności...
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    lubię ciacha z jabłkami
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    robię podobną;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czeresnie

    pyschotka do kawusi:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    uwielbiam szarlotkę
  • 3
    original
    Opublikowano

    joanna77

    ja również!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    najlepsze ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszny deser:)
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    Pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    nie lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    smaczne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobre ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobre ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobre ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !