Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowy przekładaniec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki pszennej 1 szklanka
cukru 1 szklanka
jajek 6 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Pianka:
śmietana 30% 500 g
ponadto :
brzoskwinie w puszce
galaretka truskawkowa 1 szt.
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowy przekładaniec

Biszkopt:
Białka ubić, stopniowo dodając cukier,dodać żółtka i dalej miksować.Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać .Ciasto wylać do blaszki o wymiarach 25x40 i piec 45min w 180C
Pianka:
Galaretkę rozpuścić w szklance wody i wystudzić. śmietanę ubić,dodać galaretkę .
Przełożenie:
Ostudzony biszkopt przekroić na pół .
Brzoskwinie osączyć ,pokroić w kostkę.
Galaretkę przyrządzić według przepisu na opakowaniu..Na jeden płat ciasta wyłożyć tężejąca piankę.Odstawić do stężenia. Ułożyć owoce i zalać tężejąca galaretką.Na wierzchu ułożyć drugi płat biszkoptu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta2604 01.10.2012 16:25
super, lubię takie ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak