Sposób przygotowania

Różyczki brokułów gotujemy w lekko osolonej i osłodzonej wodzie około 5 minut (by były lekko twarde). Przelać zimną wodą i odcedzić. Szynkę pokroić w grubsze paski, a ser w cienkie, ale szersze paseczki. Wymieszać z sosem przygtowanym z majonezu, kwaśnej śmietany i przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz doprawionym do smaku, solą, pieprzem, octem winnym i cukrem. Posypać uprażonym na rozgrzanej patelni słonecznikiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    Bardzo lubię prażony słonecznik :-)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie warto zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    wyglada apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Taką to lubię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !