Sposób przygotowania

Drożdże rozrobić w 1/2 szklanki mleka z jedną łyżką cukru i mąki. Zaczyn odstawić do wyrośnięcia, gdy zwiększy objętość dodać do mąki z jajkiem i olejem. Dodać mleko i posolić. Zarobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować i wycinać krążki wielkości podstawka pod filiżanki. Placuszki posmarować ketchupem i nakładać obrane i pokrojone w plastry pieczarki, pokrojoną w kostkę szynkę oraz jajka pokrojone w plasterki. Dodać obraną i pokrojoną w paski paprykę. Odstawić na 10-15 minut. Piec ok 20 minut. Gorące posypać startym zółtym serem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    dobry pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !