Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mroźna sałatka z serem pleśniowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1 mała
papryka czerwona 1 średnia
papryka żółta 1 średnia
ogórek 1 średni
pomidor 2 średnie
ser pleśniowy 20 dag
ocet winny
sól
pieprz
cukier drobny
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Mroźna sałatka z serem pleśniowym

Warzywa myjemy, sałatę rozrywamy na małe części, ogórka kroimy w półtalarki, paprykę w cienki paski, pomidory w szesnastki lub ósemki. Z oleju arganowego (może być też oliwa z oliwek, ale olej arganowy nadaje fajny orzechowy smak), octu winnego, soli, pieprzu i odrobiny cukru przygotowujemy sos, którym polewamy warzywa. Mieszamy, układamy na półmisku, dekorujemy serem pleśniowym pokrojonym w grubsze prostokąty oraz posiekanym drobno szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 23.03.2012 11:36
Lubię dodawać sery pleśniowe do sałat :)
pacpaw 10.01.2012 22:39
nie wywołuj zimy :o)
gusia1000 27.12.2011 00:30
Smaczna.
monika141 05.12.2011 10:43
super
Justa32 30.10.2011 18:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak