Sposób przygotowania

Warzywa myjemy, sałatę rozrywamy na małe części, ogórka kroimy w półtalarki, paprykę w cienki paski, pomidory w szesnastki lub ósemki. Z oleju arganowego (może być też oliwa z oliwek, ale olej arganowy nadaje fajny orzechowy smak), octu winnego, soli, pieprzu i odrobiny cukru przygotowujemy sos, którym polewamy warzywa. Mieszamy, układamy na półmisku, dekorujemy serem pleśniowym pokrojonym w grubsze prostokąty oraz posiekanym drobno szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    super
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Smaczna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nie wywołuj zimy :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Lubię dodawać sery pleśniowe do sałat :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !