Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada biszkoptowa z brzoskwiniami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
mąka 60 g
cukier 100 g
skórka z cytryny 20 g
brzoskwinia 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rolada biszkoptowa z brzoskwiniami

żółtka ubić na sztywno, białka osobno ubić nastepnie delikatnie mieszamy na jednolitą masę dodajemy cukier oraz mąkę wyrobić bardzo delikatnie ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy 25 minut w temp 180 stopni.Po upływie 25 minut wyjmujemy z piekarnika biszkopt i szybko zawijamy go w ręczniczek zwijamy rulon i tak zostawiamy na 5 minut, w między czasie brzoskwinie myjemy wyjmujemy pestki kroimy na mniejsze cząstki zasypujemy cukrem delikatnie podsmażamy następnie blendujemy owoce.
Ciasto rozkładamy na blacie,rozsmarowujemy owoce i zwijamy w rulon, na wierzch polać syropem cukrowym ze skórką cytrynową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 20.11.2011 13:38
apetyczne
gosia47-47 09.09.2011 07:53
ładnie wygląda
halina17 08.09.2011 19:16
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak