Sposób przygotowania

Marynata: 2 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, 6 rozgniecionych jagód jałowca, szczypta mielonych goździków, sól, pieprz czarny mielony Prymat.
Składniki marynaty należy połączyć, a następnie włożyć do niej na kilka godzin mięso. Po wyjęciu z marynaty mięso osączyć i obsmażyć po kilka minut z każdej strony na rozgrzanym maśle z olejem. Steki zdjąć z patelni i trzymać w cieple. Do tłuszczu na patelni wlać wódkę, rosół i 3-4 łyżki marynaty. Gotować kilka minut aż część sosu wyparuje a reszta zgęstnieje. Sos doprawić solą i pieprzem. Steki włożyć do sosu i trzymać w nim kilka minut. Przed podaniem podgrzać. Podawać z kluskami kładzionymi lub kopytkami. (2 porcje)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    A skąd mięso z dzika
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dzik jest dziki, dzik jest zły
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Ja za dziczyzną nie przepadam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    jeszcze tylko dorwac tego dzika
  • 3
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    macie namiary na dzika?:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis warty wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    uwielbiam dziczyznę
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    tylko dzików w lasach coraz mniej
  • 2
    original
    Opublikowano

    bami

    Jeden raz w życiu jadłam dziczyznę i była źle przygotowana, bo twarda i włóknista. Jakoś mnie to odrzuciło, ale po kilku latach mam ochotę sama coś zrobić tylko właśnie...skąd wziąć dziczyznę? :O sama nie upoluję :P
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Dziczyzna jak jest dobrze zamarynowana potrawfi być rarytasem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mundek1011

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mundek1011

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mundek1011

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mundek1011

    super!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    z dzikami trzeba ostrożnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nigdy nie jadłam mięsa z dzika
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    oryginalnie:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    nikusonka

    chciałabym spróbować:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    dziczyzna to jest to
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    konktretne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    zapowiada się bardzo smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    ale jedzonko- mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    gdzie złaac dzika
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    gdzie złaac dzika
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    super,ale skąd wziąć dzika
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    Gdzie można kupić dziczyznę?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    nie jadłem jeszcze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !