Sposób przygotowania

Z mleka ,mąki i wody oraz cukru miksujemy gładkie ciasto.
Wody dolewamy tyle by masa nie była zbyt rzadka. Na rozgrzanym maśle smażymy naleśniki.
podajemy z dowolnym nadzieniem.
Są o wiele lepsze niż te smażone na oleju.
Polecam.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Cenny przepis dla osób uczulonych na jajka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    no bez jaj :o)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bez jaj - jeszcze nie piekłam
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    szczerze to zabrakło mi wtedy jajek, a syn uparł się na naleśniki i cóż wyszły lepsze niż z jajami.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    można i tak:)trzeba pamiętać o tym przepisie.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    a ja do smazenia naleśników zawsze mam kawałeczek słoninki do posmarowania patelni i chwalę sobie to..
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    o ciekawe, muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    A to numer - bez jaj! :D
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    <p><span style=\"color: #0000ff; font-size: 10pt;\"><strong><span style=\"font-family: Courier New,Courier,monospaced;\">nie wiedziałam że bez jaj też można :)</span></strong></span></p>
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawy przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !