Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z rodzynkami i orzeszkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 250 g
orzeszki pini (prażone) 1 garść
rodzynki 1 garść
czosnek 1 ząbek
olej 2 łyżki
mąka 1 łyżka
mleko 250 ml
sól
pieprz
Liście mięty 3

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z rodzynkami i orzeszkami

Najpierw myjemy i kroimy szpinak , czosnek drobno siekamy oraz miętę , w rondelku umieszczamy 2 łyżki oleju i smażymy czosnek wkładamy liście mięty i po chwili rodzynki orzechy piniowe smażymy kilka minut dodajemy do szpinaku. Razem smażymy 4 minuty , pod koniec dodajemy łyżkę mąki oraz wlać mleko, mieszamy aż do zgęstnienia , doprawiamy na koniec do smaku ale gotować jeszcze chwilkę , nie może grudek i żeby się nie sklejało w razie potrzeby możemy wlać jeszcze mleka do pożądanej konsystencji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak