Sposób przygotowania

Z mąki,mleka jajek i szczypty soli miksujemy ciasto na naleśniki. Pieczemy na rozgrzanej na odrobinie oleju naleśniki. Farsz: Cebule kroimy w kosteczkę i podsmażamy na 2 łyżkach oleju, dodajemy mięso mielone. Rozdrabniamy je widelcem i smażymy około 10 minut. Doprawiamy do smaku pieprzem i suszoną natką pietruszki. Ziemniaki ugotowane ścieramy na tarce o drobnych oczkach i łączymy z usmażonym mięsem. Mieszamy dokładnie. Na każdy naleśnik nakładamy porcje farszu i zwijamy krokiety. Każdy przygotowany krokiet obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    świetny przepis.
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dawno nie jadłem krokietów
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo smaczne danie
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczne krokieciki
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super,pyszne krokieciki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smaczne są :)
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    wyglądają bardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !