Sposób przygotowania

Pierwsze co zrobić to włączyć piekarnik i nagrzać do 200 stopni. Cebulę obrać, pokroić w piórka lekko posolić i zeszklić na odrobinie oliwy. Polędwicę oddzielić od filetów.Filety lekko rozbić tłuczkiem i założyć dłuższym bokiem jeden na drugi , aby stanowiły jeden duży płat mięsa .Posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem.Na mięso położyć opłukane listki pietruszki. Paprykę umyć(wykroić gniazdo nasienne) , pokroić w ok. 2 centymetrowe paski i rozłożyć na pietruszce.Położyć polędwicę , na wierzch rozłożyć listki oregano ,lekko posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem.Zwinąć w zgrabną roladę i spiąć wykałaczkami. Z wierzchu posolić i obsmażyć na rumiano z każdej strony.Przełożyć na blaszkę z folią aluminiową uformowana na kształt korytka wielkości rolady.Na wierzch rolady rozłożyć zeszkloną cebulę i polać dwiema łyżkami wody.Wstawić do piekarnika i zapiekać przez ok. 15 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo apetyczny obiadek:)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo apetyczna
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !