Sposób przygotowania

Do mąki dodajemy sól rozkruszone drożdże i kilka łyżek letniej wody wyrabiamy ciasto i zostawiamy do wyrośnięcia na 20 min.Następnie dodajemy oliwę jeszcze raz zagniatamy i ponownie zostawiamy do wyrośnięcia na pół godziny.Na dwóch łyżkach oliwy szklimy pokrojoną na plasterki cebulę dodajemy pokrojoną w paski paprykę i po kilku minutach sparzone obrane ze skórki pokrojone na mniejsze kawałki pomidory.Dusimy razem bez przykrycia przez kilka minut,odstawiamy doprawiamy do smaku przeciśniętym czosnkiem solą i pieprzem.Ciasto wałkujemy układamy na wysmarowanej tłuszczem blasze na nim układamy farsz i gdzieniegdzie przecier pomidorowy wymieszany z miodem oraz szczyptą papryki.Całość posypujemy ziołami i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.Pieczemy 20 min w 220 stopniach.Przed końcem pieczenia na moment wysuwamy blachę posypujemy żółtym serem i jeszcze n chwilę wstawiamy do piekarnika aby ser się rozpuścił.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !