Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kominków

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
olej 2 łyżki
sól 1 łyżka
woda 1,5 szklanki
kominki 50 dag
OSTRA MIESZANKA PRZYPRAW 2 łyżki
pieprz 1,5 łyżki
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kominków

Farsz przygotowywujemy wg podanego opisu przepisu : http://www.doradcasmaku.pl/przepis/156624/farsz-na-pierogi-z-kominkow.htm


Pierwsze 4 skladniki dotycza ciasta, pozostale dotycza farszu.
Ciasto:
1)Wszystkie składniki ze sobą łączymy ( tak w pzrepissie na ciasto nie ma jajka).
2)Zagniatamy ciasto.
3)Dzielimy na części.
4)Rozwałykowywujemy je na cienkie placki i następnie za pomocą szklanki lub maszynki wykrawamy krążki,
5)Nakłądamy farsz
6)Zlepiamy brzegi.


Gotowe pierogi wrzucamy na gorącą, posoloną wodę z tłuszczem. Mieszamy aby się nie skleiły tak od razu jak je wrzucimy. Pierogi wypłyną na wierzch gdy będa ugotowane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 22.12.2011 20:30
Niech mnie ktoś oświeci co to są kominki?
Lidia6 18.12.2011 11:06
ja też kiedyś jadłam do dziś pamiętam smak były pyszne
mic 16.12.2011 20:59
jadłem kiedys, sa pyszne i rosnął w moich lasach
mic 16.12.2011 20:59
jadłem kiedys, sa pyszne i rosnął w moich lasach
Elżbieta17 09.12.2011 09:11
pycha:)
owca441 16.11.2011 20:46
dobre
Wojt@s
Wojt@s 11.11.2011 19:59
pycha
Wacław 03.11.2011 09:46
smaczny obiad !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak