Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farfalle w sosie brokułowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

farfalle 1/2 op
brokuł 1
śmietana 18 proc duże op
czosnek 2-3 ząbki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
parmezan starty
ser lazur 1-2 (zielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Farfalle w sosie brokułowym

Makaron gotujemy al dente.
Brokuła wrzucamy na wrzącą osoloną wodę na 3-5 minut.
Rozgrzewamy w garnuszku śmietanę, dodajemy pokruszony ser lazur, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ugotowanego (i odcedzonego) brokuła.
Brokuła możemy zostawić w różyczkach lub lekko rozgnieść widelcem.
Doprawiamy gałką i pieprzem (ew solą); podgrzewamy.
Następnie dodajemy makaron i dokładnie mieszamy.
Przekładamy na talerze, posypujemy parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 05.11.2011 08:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak