Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowana pierś z indyka z brzoskwiniami i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka do smaku
żółty ser ostry do smaku
cytryna do smaku
pietruszka zielona do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
papryka mielona do smaku
brzoskwinie w puszce 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: grillowana pierś z indyka z brzoskwiniami i serem

Pierś z indyka przyprawić pieprzem, curry,papryką pietruszką i bazylią. Posmarować oliwą i skropić sokiem z cytryny. Lekko zgrillować. Brzoskwinie osączyć z syropu. Pokroić na mniejsze cząstki. Pierś z indyka przełożyć do naczynia żaroodpornego. Przysypać brzoskwiniami a na to wszystko utrzeć dość grubą warstwę sera żółtego ostrego. Zapiekać w piekarniku aż ser się zrumieni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 22.10.2012 17:03
smakowity kąsek
joanna77 25.09.2011 21:14
pyszne
Robert10 25.09.2011 18:43
musi być pyszne
Ibag24 09.09.2011 18:57
pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak