Sposób przygotowania

1. Warzywa myjemy. Marchewki, selera, pietruszkę i dynie obieramy. z dyni usuwamy gniazdo nasienne. Pora oczyszczamy i z marchewkami kroimy w krążki, a selera i pietruszkę w dużą kostkę. Ogórki i miąższ dyni ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Serca myjemy i zalewamy ok 2 l wody. Gotujemy ok 30 min. Następnie dodajemy marchewkę, selera i pietruszkę. Gotujemy jeszcze 10 min. Wsypujemy dynię i pora i gotujemy następne 10 min. Dodajemy ogórki. Doprawiamy do smaku solą. Chwilę gotujemy.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    z dynia nie jadlam
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    jestem ciekawa smaku tej zupki, bardzo ciekawy pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    często robię zupę ogórkową ale z dynią nie jadlam muszę wyprobować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !