Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z wołowiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt
mięso mielone wołowe 40 dag
słonina zmielona 10 dag
cebula 2 szt
czosnek 4 ząbki
włoszczyzna wg uznania
bulion 1 l
masło 2 łyżki
jajko 2 szt
olej 4 łyżki
papryka mielona do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z wołowiną

Kapustę obgotuj 10 min. Ostudź. Wierzch odetnij, środek wydrąż, poszatkuj, uduś na maśle. Zeszklij na oleju posiekane cebule, czosnek i starte warzywa. Dodaj kapustę, mięso i jajka. Dopraw. Masę włóż do kapusty, obwiąż nicią, nakryj liściem. Duś w garnku z bulionem ok 45 min. Podawaj z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.12.2013 08:14
pyszne jedzonko
miki47 08.10.2012 20:16
pycha
kriso 08.09.2011 21:10
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak