Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Canelloni z mięsem mielonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron canneloni duże rurki
mięso mielonewieprzowo -wołowe 50 dag
2 puszki pomidorów bez skórki
1 łyżeczka masła
oliwa
majaranek,sól ,pieprz
czosnek
żółty ser starty 20 dag
koncentrat 1 mały

Przepis i sposób przygotowania na: Canelloni z mięsem mielonym

Mięso przesmażamy na oliwie ,doprawic przyprawami.Dodac koncentrat pomidorowy .Chwile dusic i ostudzic .Pomidory z puszki pokroic w kostkę (soku nie wylewac).Nie ugotwany makaron nadziewac masą mięsną .Naczynie żaroodporne natłuścic masłem ,na dnie ułożyc 3-4 łyżki pomidorów z puszki .Wlac troche soku pomidorowego .Na pomidorach ułożyc jedną warstwę makaronu wypełnionego mięsem.Czynnośc powtarzac i układac kolejną warstwę.Na wierzch posypac serem.Całośc zalac resztą soku pomidorowego .Zapiekac, aż makaron będzie miękki około 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.08.2013 09:44
fajne jedzonko
Wacław 28.11.2012 12:34
bardzo lubie takie dania !
ewaa 04.04.2012 20:04
bardzo smaczne!
anemon 10.10.2011 08:49
Zadziwiające, że takie proste, a takie smaczne danie.
ben-ka 26.07.2011 07:57
tak najczęściej robię.
Dorota76 18.09.2010 12:50
bardzo pyszne są
Jolanta40 02.08.2010 16:56
tez tak robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak