Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane parówki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 0,5 kg
parówki 8 szt
boczek wędzony 8 plastrów
masło 3 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane parówki

1. Groszek konserwowy osącz z zalewy. Dopraw go solą i pieprzem, po czym przełóż do płaskiego, szerokiego rondla.
2. Doprawiony groszek zagęść zasmażką przygotowaną z masła oraz mąki, po czym przez chwilę go podsmażaj.
3. Na drugiej patelni obsmaż na oleju parówki owinięte w plasterki wędzonego boczku.
4. Gotowe parówki połóż na zasmażonym groszku. Udekoruj natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danka 20.11.2013 16:51
smaczny pomysł
Bernadeta 09.12.2012 11:09
ciekawy i smaczny pomysł
Kuchareczka2 19.05.2012 09:32
pysznosci
dianix 14.09.2011 10:07
w takiiej postaci nie jadlam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak