Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe kuleczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 20 dag
pieczarki 10 dag
masło 1 łyżeczka
cebula 1 szt
jajko 1 szt
mąka pszenna 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
sos pieczarkowy wg uznania
ryż 1/2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe kuleczki

1. Pieczarki oczyść, pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć pieczarki i smaż kilka minut, by odparował płyn. Przestudź.
2. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Dodaj do mięsa mielonego razem z jajkiem oraz pieczarkami. Masę przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj z ryżem.Dobrze wyrób.
3. Z małych porcji mięsnej masy uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtocz je w mące i smaż na oleju ok 10 min. Podawaj z sosem pieczarkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.01.2014 06:14
fajny pomysł
pycia9 30.11.2012 22:39
pycha
Norgiusz 14.06.2012 13:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak