Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrągi w kminku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrągi 4 małe
pietruszka 4 gałązki
cebula 4 plastry
marynata
sok z cytyny 1 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
kminek 1/2 łyżeczki
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pstrągi w kminku

Sok z cytryny mieszamy z oliwą solą,pieprzem oraz kminkiem.Umyte osuszone i wypatroszone ryby wkładamy na dwie godziny do marynaty i kilkakrotnie je obracamy.Po wyjęciu układamy na tacce a do środka każdej wkładamy gałązkę pietruszki i plaster cebuli.Pieczemy na grillu kilkakrotnie ją obracamy aby równomiernie się zarumieniły z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 25.10.2011 14:51
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak