Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, pokroić i odparować na patelni. następnie przesmażyć na maśle. Dodać pokrojoną cebulę, wymieszać i oprószyć solą i pieprzem. Wszystko przestudzić. Mięso obrać i pokroić Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce (Może być ugotowana. Wówczas pokroić w plasterki lub kostkę). Z mleka, wody, jajek i mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i sodą zarobić ciasto. Następnie dodać szczyptę soli i wymieszać. Mąki dodać tyle, by powstało geste ciasto. do ciasta dodać przygotowane dodatki i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabierać ciasto i smażyć placuszki na rumiano. Placuszki podawać z surówką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !