Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kruchego ciasta z boczkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
masło 3/4 kostki
serek homogenizowany 20 dkg
sól
Farsz:
ser żółty 20 dkg
boczek wędzony 20 dkg
masło 2 łyżki
jajko 1 szt
szczypiorek posiekany 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kruchego ciasta z boczkiem

Mąkę siekamy z zimnym masłem solą serkiem i zagniatamy ciasto formujemy kulę i schładzamy w lodówce.Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach,drobno kroimy lub mielimy boczek mieszamy go z serem dodajemy szczypiorek i surowe jajko i doprawiamy do smaku majerankiem solą i pieprzem.Ciasto wałkujemy kroimy na spore kwadraty nakładamy farsz zlepiamy przeciwległe brzegi i smarujemy roztrzepanym jajkiem.Układamy na blasze i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 02.09.2012 12:36
pycha
Krystyna32 25.10.2011 14:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak