Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo i obrać je. Marchew,pietruszkę , seler obrać i zetrzeć na dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła ,2 łyżki oliwy potem wrzucić potarte warzywa, posiekana cebulę i dusić przez ok. 5 minut.Do warzyw wlać ok. 2 litry gotowanej wody i trzymać na małym ogniu. Połowę ogórków zetrzeć na dużych oczkach (odcisnąć sok i wlać do zupy) ,a resztę pokroić w kostkę (odcisnąć sok i wlać do zupy) i podsmażyć na reszcie masła i oliwy przez ok. 5 minut.Dodać do gotujących się warzyw razem z sokiem ,doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem, cukrem i gotować przez ok. 25 minut.Ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę i ugotować w osolonym wrzątku.Łyżką cedzakową przełożyć ugotowane ziemniaki do zupy .Do śmietany wlać troszkę gorącej zupy ,aby zahartować ją dokładnie wymieszać i wlać do zupy.Wymieszać, zdjąć z ognia i dodać posiekany koperek.Na talerze wlać porcje zupy , dodać pokrojone jajka i dodać odrobinę śmietany. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ooo...do ogórkowej jajka nie dawałam :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    nie jadłam z jajkiem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    cos nowego
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    ciekawe połączenie
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    z jajkiem jeszcze nie jadłam, fajny pomysł
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !