Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 600 g
ryż 2 torebki
olej 4 łyżki
ocet winny 4 łyżki
miód 4 łyżki
pieprz 1/2 łyżeczki
sól do smaku
kminek 1/2 łyżeczki
sałata mieszana 1 op
Cynamon mielony Prymat do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z ryżem

Mięso oczyścić z błon, umyć i dokładnie osuszyć. Olej, ocet winny i miód wymieszać z solą, pieprzem, imbirem, cynamonem i kminkiem. Polędwiczki polać zalewą i odstawić pod przykryciem do lodówki na godzinę. Następnie obsmażyć ze wszystkich stron na gorącym oleju. Zmniejszyć ogień i pod przykryciem smażyć jeszcze mięso ok 15 min. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Polędwiczki podawać pokrojone w plastry, z ryżem i sałata polaną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 13.11.2013 07:32
super pomysł
pycia9 21.01.2013 10:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak