Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Piersi z kurczaka rozdzielić, rozbić, przyprawić, zostawić na chwilę.

0,25 szklanki rosołu wlać do rondelka, dodać masło i podgrzać, gdy tłuszcz się rozpuści dodać jabłka i umyte rodzynki.Podgrzewać przez chwilę, potem zdjąć z ognia.

Żółtko rozetrzeć z cukrem (jak na kogel-mogel), wsypać do niego bułkę tartą i wymieszać. Dodać do rondla z rosołem, dokładnie wymieszać. Masa powinna być ręsta, jeśli jest za rzadka, można dodać więcej bułki.

Gotowym nadzieniem smarujemy filety, zwijamy w roladki, spinamy wykałaczką.


Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Przyznam, że ciekawa potrawa. No może tylko bez rodzynek, za którymi nie przepadam. Ale reszta bardzo mi odpowiada.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    delikatne jedzenie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !