Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kremówka 2 szklanki
miód 2 łyżki
cukier 2 łyżki
mleczna czekolada 0,5 tabliczki
masło łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krówki

Do garnka wlać śmietanę, miód oraz cukier i całość pomału podgrzać.
Zawartość garnka zagotuj, a następnie podgrzewaj na małym ogniu około półtorej godziny. Pamiętaj, aby bardzo często mieszać masę.
Masa ma odpowiednią konsystencję, kiedy jej kropelka spuszczona na talerzyk nie rozpływa się. Wtedy przelej ją na wysmarowaną masłem foremkę.
Całość należy teraz schłodzić i pokroić na krówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 08.09.2011 09:09
fajny przepis
bami 08.09.2011 08:53
Genialne! Domowych krówek jeszcze nie próbowałam robić, a uwielbiam je :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak