Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z jajkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szklanki
woda 2/3 szklanki
sól szczypta
Farsz:
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
jajko 4 szt
ziemniaki 1/2 kg
koperek posiekany 1 łyżka
sól
pieprz
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z jajkami

Z przesianej mąki soli i gorącej wody zagniatamy ciasto tak długo aż będzie elastyczne przykrywamy i odstawiamy.Gotujemy 3 jajka na twardo ,cebulę drobno kroimy i szklimy na maśle mieszamy z drobno pokrojonymi jajkami dodajemy zmielone ugotowane ziemniaki drobno pokrojoną natkę sól pieprz i surowe jajko i mieszamy.Ciasto wałkujemy wycinamy szklanką kółka nakładamy farsz zlepiamy i wkładamy do osolonego wrzątku.Wyjmujemy łyżką cedzakową trzy minuty po wypłynięciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 07.10.2011 16:18
cos inego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak