Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kołduny litewskie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
mąka 1/4 kg
jajko 2 szt
woda 1/4 szklanki
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat
polędwica wołowa mielona dkg

Przepis i sposób przygotowania na: kołduny litewskie

Z mąki jajek i ciepłej wody wyrabiamy ciasto,następnie robimy farsz mieszając surowe mięso i ugotowaną w rosole i roztartą cebulę może być również duszona oraz sól i pieprz i majeranek.Ciasto wałkujemy wycinamy kółka nakładamy farsz i dokładnie zlepiamy brzegi.W trakcie gotowania pierożków farsz zwiększy swoją objętość więc nie powinno być go zbyt dużo.Kołduny wkładamy do gorącego rosołu i po kilku minutach kiedy wypłyną wyjmujemy łyżką cedzakową.Można je podawać z rosołem lub polane sosem śmietanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 08.09.2011 07:45
Pyszne również z czerwonym barszczykiem.
anemon 08.09.2011 07:33
Pysznie brzmi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak