Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko, a kiedy wystygnie, starannie wymieszać z sokiem brzoskwiniowym i dwiema łyżeczkami curry.

Kostkę bulionową rozpuścić w dwóch szklankach wrzącego bulionu. Umyte filety zalać bulionem, dodać kilka kropli soku z cytryny i gotować około 10min na małym ogniu.

Brzoskwinie zmiksować, dodać drobno posiekane cebule, jogurt, majonez, curry, skórkę oraz sok z cytryny. Wymieszać składniki powstałego w ten sposób sosu i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Ryż i pokrojoną rybę ułożyć na półmisku, polać sosem, posypać orzeszkami zarumienionymi wcześniej na suchej patelni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !