Sposób przygotowania

Twaróg rozgnieść widelcem. Dodać mąkę i jajko. Masa może się lepić, ale im mniej mąki dosypiemy, tym lepiej. Ciasto wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką, uformować wałeczek, lekko spłaszczyć. Nożem odkrajać kawałki, wrzucać na wrzątek, gotować chwilę do wypłynięcia.

Podawać z roztopionym masłem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    aż zgłodniałam jak je zobaczyłam -pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    super smaczne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mic

    LUBIE Z KAPUSTA KISZONA
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kulek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    bardzo je lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !