Sposób przygotowania

Mięso solimy, pieprzymy i doprawiamy według uznania. Następnie wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut.

Robimy puree. Oczyszczony i umyty kalafior podzielić na różyczki i wrzucić na wrzącą osolona wodę. Gotować ok 10 min. Odcedzić, zmiksować. W garnuszku stopić masło (2 łyżki), dodać kalafior, doprawić solą. Mieszając wlać stopniowo śmietanę (1-2 łyżki). Zagotować.

Podawać z pieczonymi pieczarkami (http://inherstrangelife.blox.pl/2011/09/Pieczone-pieczarki-z-cebulkami.html)

Smacznego!

:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo apetycznie to wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    jeju... zobaczyłam to i aż zgłodniałam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !