Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy i czyścimy, kroimy w kawałki. Cebulę obieramy i kroimi lub pozostawiamy w całości jeśli jest nieduża. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy drobno pokrojony czosnek i cebulę. Czekamy aż się wszystko ładnie i lekko zeszkli.

Przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni i zapiekamy ok. 5 minut. Następnie obniżamy temperaturę do 200 stopni i zapiekamy kolejne 10 minut aż pieczarki będą miękkie.

Przekładamy do miseczki. Możemy podawac z posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    na pewno przepyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    aromatyczne:D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !