Sposób przygotowania

Na filety układamy krążki cebuli i zalewamy mlekiem, odstawiamy na ok godzinę.
Sos: śliwki bez pestek gotujemy w wodzie z cukrem i gdy będą miękkie przecieramy przez sitko. Dodajemy posiekany czosnek, przyprawy, oliwę, miód i gotujemy przez chwilę.
Filety osuszamy, posypujemy przyprawą do ryb i smażymy na oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego polewamy sosem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 10 min. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.
Podajemy np z ryżem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląda smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !